Restaurant-Keuken

 

 

VTI Spijker biedt hotelonderwijs aan leerlingen met interesse voor kookkunst en dienstverlening in het restaurant- en hotelwezen.

In de 1ste graad maak jij kennis met de basis van keukentechnieken en -vaardigheden en restauranttechnieken en -vaardigheden.

In de 2de graad beroepssecundair onderwijs wordt praktijkonderwijs steeds belangrijker. Je wordt immers voorbereid op de arbeidsmarkt.
Binnen ons aangeboden onderwijs besteden we ruim aandacht aan thematisch en projectmatig werken. Dit houdt in dat we algemene vakken op een volwaardige manier integreren in de praktijkvakken waardoor je het belang ziet van elk vak. Tijdens de opleiding wordt er ook voortdurend aandacht besteed aan technologische vernieuwing, socioculturele veranderingen en de impact ervan op de horecasector en de steeds complexere hygiënewetgeving.

In de 3de graad kies je voor Restaurant-Keuken of Grootkeuken.

Na de derde graad Restaurant-Keuken kan je volwaardig aan de slag als hulpkok, chef de partie, souschef, brasseriekok, (hulp)kelner in brasseries, bistro’s, klasserestaurants of bij een banketaannemer-traiteur.
Hiervoor moet je je verder specialiseren in één van de 7de specialisatiejaren.

Bekijk hier de lessentabellen van Restaurant-Keuken.