Wereldgastronomie

Jongeren die kiezen voor Wereldgastronomie zijn creatieve leerlingen, die focussen op gastronomie op topniveau en met een ruime blik op de diversiteit van keukens en eetculturen in de wereld.

Sinds enkele jaren is er een nieuwe trend op gebied van gastronomie onder de naam “Fusion-keuken” waarbij culinaire tradities uit Oost en West, Noord en Zuid samensmelten. Hoewel de kookkunst sterk gebonden is met het verleden, beïnvloeden een aantal maatschappelijke veranderingen het eten en drinken van de mens, wat naast een vermenging van culturen en een grotere toeristische mobiliteit een sterkere internationalisering van gerechten en dranken met zich meebrengt.

Het specialisatiejaar Wereldgastronomie wil inspelen op de socio-culturele veranderingen in onze maatschappij die een impact hebben op de nieuwe wereldkeuken, zoals bv. lichte, gezonde en smaakvolle gerechten, internationalisering van de keuken en van het drankenaanbod, menu’s en dranken met nieuwe eetformules, vegetarische keuken en werken met een themakeuken.

Dit specialisatiejaar steunt op de verworvenheden van de leerplannen van het 1ste en 2de leerjaar 3de graad van de onderliggende studierichting Restaurant en Keuken. Ook de leerlingen uit de studierichting Hotel TSO kunnen in dit leerjaar instromen. Dit betekent dat we voortbouwen op de praktische en theoretische kennis en leerstof van de voorafgaande leerjaren met een specialisatie in de richting van wereldkeuken, basisaspecten van de gezonde keuken met specifieke gerechten en kooktechnieken uit andere culturen, gecombineerd met een praktisch beheer en organisatie.

Dit specialisatiejaar biedt jonge mensen een aanvullende opleiding waardoor ze op een bijzondere wijze invulling kunnen geven aan recepturen voor internationale gerechten in restaurants en hotels. Via de stages worden de leerlingen in contact gebracht met de beroepsrealiteit van een gespecialiseerd kok in de wereldkeuken.

Bekijk hier de lessentabel van Wereldgastronomie. 

collage.4

sbothai8 ทางเข้า says: January 23, 2016 at 12:35 pm