Thuis- en Bejaardenzorg

Vind je het fijn om met bejaarden een babbeltje te slaan, samen te koken, … ?
Vind je de verzorging van bejaarden een uitdagende job?
Dan is Thuis- en Bejaardenzorg/Zorgkundige helemaal wat je zoekt.

Je gaat in het 7de jaar Thuis- en Bejaardenzorg/Zorgkundige jezelf specialiseren in de verzorging en de begeleiding van bejaarden. De zorg en de begeleiding die je gaat uitvoeren kan zowel bij de mensen thuis plaatvinden of in één van de vele woonzorgcentra. De theorie- en de praktijklessen stomen je klaar om in elke mogelijke situatie op een gepaste manier te handelen. Tijdens de stages pas je alles wat je geleerd hebt toe. Naast de stages in de thuiszorg en de woonzorgcentra is er ook een mogelijkheid om stage te lopen in ziekenhuizen of psychiatrische verzorgingstehuizen.

Bekijk hier de lessentabel van Thuis- en Bejaardenzorg/Zorgkundige.

 

 

Wereldgastronomie

Jongeren die kiezen voor Wereldgastronomie zijn creatieve leerlingen, die focussen op gastronomie op topniveau en met een ruime blik op de diversiteit van keukens en eetculturen in de wereld.

Sinds enkele jaren is er een nieuwe trend op gebied van gastronomie onder de naam “Fusion-keuken” waarbij culinaire tradities uit Oost en West, Noord en Zuid samensmelten. Hoewel de kookkunst sterk gebonden is met het verleden, beïnvloeden een aantal maatschappelijke veranderingen het eten en drinken van de mens, wat naast een vermenging van culturen en een grotere toeristische mobiliteit een sterkere internationalisering van gerechten en dranken met zich meebrengt.

Het specialisatiejaar Wereldgastronomie wil inspelen op de socio-culturele veranderingen in onze maatschappij die een impact hebben op de nieuwe wereldkeuken, zoals bv. lichte, gezonde en smaakvolle gerechten, internationalisering van de keuken en van het drankenaanbod, menu’s en dranken met nieuwe eetformules, vegetarische keuken en werken met een themakeuken.

Dit specialisatiejaar steunt op de verworvenheden van de leerplannen van het 1ste en 2de leerjaar 3de graad van de onderliggende studierichting Restaurant en Keuken. Ook de leerlingen uit de studierichting Hotel TSO kunnen in dit leerjaar instromen. Dit betekent dat we voortbouwen op de praktische en theoretische kennis en leerstof van de voorafgaande leerjaren met een specialisatie in de richting van wereldkeuken, basisaspecten van de gezonde keuken met specifieke gerechten en kooktechnieken uit andere culturen, gecombineerd met een praktisch beheer en organisatie.

Dit specialisatiejaar biedt jonge mensen een aanvullende opleiding waardoor ze op een bijzondere wijze invulling kunnen geven aan recepturen voor internationale gerechten in restaurants en hotels. Via de stages worden de leerlingen in contact gebracht met de beroepsrealiteit van een gespecialiseerd kok in de wereldkeuken.

Bekijk hier de lessentabel van Wereldgastronomie. 

collage.4