Toerisme

 

“Reizen is fataal voor vooroordelen, betweterigheid en kleingeestigheid.”
Mark Twain

Houd jij van een uitdaging? Voel je de reismicrobe? Vind je het heerlijk om andere culturen te ontdekken? Vreemde talen te spreken?
Vind je het fijn om mensen te helpen en dingen op te zoeken en te plannen? Ben je leergierig, commercieel en flexibel ingesteld?
Dan is de opleiding Toerisme jouw boarding pass naar de toekomst!

Vier koffers helpen je te ontdekken dat de wereld jouw werkterrein is:

Koffer 1: Kennis van de wereld
Kunst & Cultuur, Geschiedenis en Aardrijkskunde helpen je de wereld te begrijpen;

Koffer 2: Talenkennis
Heb je een talenknobbel? Nederlands, Frans, Engels en Duits leren je klantgericht communiceren met aandacht voor de specifieke eigenaardigheden van elke taal;


Koffer 3: Economie
Wiskunde en Economie tonen je dat de toeristische sector wereldwijd niet alleen de grootste industrie is, maar ook cruciaal voor de wereldeconomie;


Koffer 4: Toerisme
De theorie en praktijk laten je kennismaken met de reiswereld: transport, logies, touroperators, reisbureaus en diensten voor toerisme. Je ontdekt het allemaal. Deze wereld wordt jouw werkterrein: ‘binnenshuis’ in ons praktijklokaal zet je je eerste stappen, om daarna via dagtrips en reizen in binnen- en buitenland de wereld te proeven.


In de tweede graad bekijk je de vakantiewereld als een toerist, een klant. Je bent een ontdekker.

In de derde graad denk en voel je je een vakantiemaker! In het 6de jaar verruim je bovendien je praktijkervaring in de toeristische sector tijdens een maand stage.

Kortom: Toerisme is niet zo maar een richting, het is een reis! Ben jij er klaar voor?

Klik hier om de lessentabel van Toerisme te zien.

Toerisme