Banketaannemer-Traiteur

Deze specialisatie focust zich op de verschillende facetten van het hedendaagse cateringgebeuren.
Je doorloopt een leerproces in de organisatie en uitwerking van banketten en traiteurdiensten.

Dit proces bestaat uit een zeer praktijkgerichte toepassing van vaardigheden en attituden die vereist zijn om succes in de beroepssector te kunnen garanderen: zin voor verantwoordelijkheid en initiatief, communicatie met de klant en de beroepssector, sociale vaardigheden, commerciële feeling, werken in teamverband,… .


De praktijkgerichte meerwaarde van deze opleiding weerspiegelt zich in volgende componenten: de bereiding van trendgerichte winkelgerechten, vacuüm koken, het aanleren van verschillende decoratietechnieken, het regenereren van producten en het verzorgen van bedrijfsmanifestaties.
Tijdens een stageperiode in een kwalitatief hoogstaande traiteurszaak zet jij jouw opgedane kennis en vaardigheden om in de praktijk.


Ten slotte wijzen wij er op dat je tijdens het schooljaar actief bent in een eigen leerbedrijf, een pedagogisch project bij uitstek om je te laten experimenteren met kennis, vaardigheden en attituden in een schoolse omgeving.


Bekijk hier de lessentabel van Banketaannemer-Traiteur.